Monday, July 29, 2013

Tutorial nak men-download yang aku tahu.

#Salam

Ehem ehem kemain kau siap buat tutorial. Takpe. Kita share share. By the way, E'ein, ni khas untuk kau ni! :)

Memula sekali kenalah ada torrent dalam lappy anda masing masing tu. Get Torrent! Haa download benda ni dulu.
uTorrent, BitTorrent ke sama je.

Next, haa nampak anak panah hitam tu? itulah link kalau nak download mana mana movie kalau guna torrent.
tapi sebenarnya kalau nak search kat google pun boleh. contoh, "Wonderful Radio torrent"

Haa okay. Lepas tu, taip lah nama movie macam aku tunjuk anak panah kat atas tu. alamak sorry arrow ter warna hitam pulak nampak tak nampak je lah. then klik "search" :)

nak download movie tengok tengok lah size dia, version apa, seed berapa banyak semua.
kalau contoh movie kat gambar kat atas tak keluar yg cantik lagi. size je sampai 1.09GB tak semestinya cantik screen dia. so dia kena tengok gak. kekadang okay. kekadang macam beli dvd pasar malam. hmm..

Okay contoh kedua. sebab yang ni banyak sikit version dia. nampak tak "DVDRip Xvid" tu? haa KLIK terus! btw, size dia pun 613.76MB. tak besar sangat and taklah kecik sangat size movie dia. kata orang "just nice~" hahahaha :D 

Then, dia akan keluar macam ni. terus KLIK kat "download torrent" tu :)

keluar kat area download tu, KLIK lah "open"

and and dia timbul macam ni. Klik je "okay" untuk segala urusan men-download berjalan dengan lancarnya ;)

Lepas dah klik "okay" tu, timbul lah macam ni. Yay! tengah proses lah tu download hang tu. lalalala~~ tunggulah sampai dia "done downloading". Ada yang makan masa berjam nak siap, berhari, berminggu depends ler pada kelajuan internet masing masing.

p/s : semoga berjaya men-download yer E'ein. huhu.. kalau still tak boleh ahahhh itu aku taktahu lah. hahahah. yang penting selama aku download ni alhamdullilah FREE. Wooot! K bye.

No comments:

Post a Comment

Post a Comment